06 - 22233423
hollandse tuin op franse bodem

Hollandse tuin op Franse bodem

Deze zomer hebben we met bewondering en voldoening ‘onze’ tuin in Pouy Roquelaure mogen aanschouwen. In acht jaar tijd is de uit Nederland meegenomen beplanting uitgegroeid tot exemplaren van enorme afmetingen. De bodem is hier zeer vruchtbaar en er is ruimte genoeg tussen de eeuwenoude eiken en de vijgen-, kersen- en walnotenbomen.

“Venez voir, Madame Twisk”, de huidige Franse eigenaar attendeert mij trots op de heerlijk geurende ‘Rosa Westerland’. De rozenboog bij een van de waterbronnen is inmiddels volledig door deze oranjekleurige rozenstruik in beslag genomen. Daarachter prijken manshoge Miscanthus Sinensis ‘Silberfeder’ grassen, die hij roemt vanwege het mooie zomer- en wintersilhouet. Ook ik ben trots: op het resultaat van ons werk!

Het is goed om weer terug te zijn en te constateren dat ‘ons oude huis’ zo gewaardeerd wordt door Monsieur et Madame Thomas. En geweldig om te zien hoe zij Escudé verder hebben vervolmaakt; een fraai, verkoelend zwembad maakt deze idylle in Zuid-West Frankrijk compleet.

Diverse – eveneens naar de Gers geëmigreerde – Engelsen wisten in 2006 de Hollandse ondernemer met de shovels en graafmachines al snel te vinden. Zelfs ‘Le Chateau’ in Cazaux-d’Anglès beschikt over fraaie paden, terrassen, tuinmuren en een vijver van Nederlandse signatuur. Het eerste kasteeltuinontwerp dat op onze tekentafel heeft gelegen…

Wij dragen volop mooie herinneringen mee aan La Douce France en aan tuinen van Franse kastelen en manoirs. Over de inhoud van deze blog die ik na onze zomervakantie wilde schrijven, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

‘À la prochaine!’

Rosali Twisk

franse tuin, hollandse tuin, kersenboom, Rosa Westerland, rozenboog, Silberfeder, terrassen, vijver, walnotenboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact


Telefoon: 06 22233423
E-mail: peter@twisk-limmen.nl
BTW nummer: NL001344579B97
KvK nummer: 67007147

Webdesign: Studio-Vici