06 - 22233423
de kracht van een goed doordacht ontwerp

De kracht van een goed doordacht ontwerp

Een tuin ontstaat vaak spontaan. Je gaat ergens wonen en drukt een stempel op het (ongerepte) gebied rondom je huis. Je plant af en toe wat leuke planten, heesters en een haag en je laat op zijn tijd ‘ns een veel te groot geworden boom kappen. En na verloop van tijd resulteren deze inspanningen in een groene oase afgewisseld met plekken om te parkeren, te zonnen, te spelen of te lopen. Ons aandeel in dit ‘plaatje’ vraagt flink wat improvisatietalent, want de ideeën ontstaan hier meestal ter plekke.

Een groot deel van de projecten waarbij onze expertise wordt ingeschakeld doorloopt een ander, meer gestructureerd traject. Na een intakegesprek bij de opdrachtgever(s) worden de wensen vervat in een plan, waar na wat wederzijdse afstemming een goed doordacht ontwerp uit komt rollen. Een doorgaans soepel lopend traject, dankzij mijn hoveniersopleiding aan het Clusius College, basiskennis Latijn en passie voor tuin- en landschapsarchitectuur. Ook mijn communicatie-achtergrond komt hierbij prima van pas.

Het liefst ontwerp ik ‘old school’, dus met tekenpen, papier en tekentafel. Ook al beschik ik over moderne software om digitaal een 3D tuinontwerp in elkaar te draaien, mijn creativiteit vloeit minder rijkelijk via een toetsenbord. De definitieve  ontwerpen presenteer ik het liefst op groot formaat; A2 of A1. En met de ingekleurde, gelamineerde versie kunnen de opdrachtgevers zelf het nieuwe voorstel buiten in zich opnemen en met wat fantasie alvast voor zich zien!

Ik vind deze gezamenlijke creatie altijd een mooi proces. Samen werken aan een mooi eindresultaat. En is deze periode niet bij uitstek een moment om hiermee te beginnen?

Veel inspiratie!

Rosali Twisk

tuinontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact


Telefoon: 06 22233423
E-mail: peter@twisk-limmen.nl
BTW nummer: NL001344579B97
KvK nummer: 67007147

Webdesign: Studio-Vici