06 - 22233423

Een blog die het voorjaar inluidt

een blog die het voorjaar inluidt

Ik heb mezelf ten doel gesteld om 1 x per kwartaal een blog te schrijven. Nou is het schrijven op zich geen enkel probleem, maar de inspiratie wilde in de periode januari/februari niet echt vlotten. Ik had natuurlijk kunnen schrijven over het ingraven van drainagesystemen om vochtige kelders en kruipruimtes tegen te gaan; dit zijn graafklussen die wij frequent met succes uitvoeren. Of over binnengraafklussen in oude stadspanden die gerenoveerd worden, of andere typische ‘winterklussen’ die gelukkig tijdens de wintermaanden met regelmaat op ons pad komen.

bestrating, drainage, graven, ingraven, renovatie, tuinontwerp, voorjaar

Lees verder

De kracht van een goed doordacht ontwerp

de kracht van een goed doordacht ontwerp

Een tuin ontstaat vaak spontaan. Je gaat ergens wonen en drukt een stempel op het (ongerepte) gebied rondom je huis. Je plant af en toe wat leuke planten, heesters en een haag en je laat op zijn tijd ‘ns een veel te groot geworden boom kappen. En na verloop van tijd resulteren deze inspanningen in een groene oase afgewisseld met plekken om te parkeren, te zonnen, te spelen of te lopen. Ons aandeel in dit ‘plaatje’ vraagt flink wat improvisatietalent, want de ideeën ontstaan hier meestal ter plekke.

tuinontwerp

Lees verder

Hollandse tuin op Franse bodem

hollandse tuin op franse bodem

Deze zomer hebben we met bewondering en voldoening ‘onze’ tuin in Pouy Roquelaure mogen aanschouwen. In acht jaar tijd is de uit Nederland meegenomen beplanting uitgegroeid tot exemplaren van enorme afmetingen. De bodem is hier zeer vruchtbaar en er is ruimte genoeg tussen de eeuwenoude eiken en de vijgen-, kersen- en walnotenbomen.

franse tuin, hollandse tuin, kersenboom, Rosa Westerland, rozenboog, Silberfeder, terrassen, vijver, walnotenboom

Lees verder

Tuinieren aan zee

tuinieren aan zee

“Tuinieren kun je hier vergeten, dus bespaar je de moeite”. Dit goedbedoelde advies hoorden wij veelvuldig toen wij in 2009 in Petten een grote tuin aanlegden. Een paradijselijke plek voor een heel kritische opdrachtgever; wijzelf met onze groene vingers en ambitieuze tuinplannen. De locatie? Een perceel van ruim 1.500 m2 met een schrale zandbodem op 250 m. van de zilte zee en tegen het Pettemerbos aan gelegen. Tja, er stond ons dus maar één ding te doen: bewijzen dat ook op deze plek een geweldig mooie tuin kan floreren. De Zeeuwen lukt het immers ook. Hoewel de tuinen daar over een troef beschikken die wij moeten ontberen: vruchtbare kleigrond.

Bamboe, Buxus, duinroos, Hortensia Annabelle, kattenkruid, kust, Lavatera, Olijfwilg, Persicaria, Rode Kornoelje, schrale bodem, Seringen, Siergras, Spiraea, Taxus Baccata, Verbena, Vlinderstruik, zandbodem, zee

Lees verder


Contact


Telefoon: 06 22233423
E-mail: peter@twisk-limmen.nl
BTW nummer: NL001344579B97
KvK nummer: 67007147

Webdesign: Studio-Vici